You are here

Pap Eva (3152) · 2022-06 · beszámoló

Közzétette vicapap · Hét, 2022/06/13 - 17:23

Üdv néked ki most ezt olvasód, ha van egy kis időd, meggyőzlek, hogy te is erasmuzoz.

Én másod évem első felében, kaptam esélyt eljönni ide a Budapesti Metropolitán Egyetemre. Végül két félévet, azaz egy teljes évet eltölthettem itt kint Budapesten. Először egy bentlakásban kaptam helyet, a CEU Residence Centernél, ahol egy kedves német lánnyal laktam egy szóbába, de olyan volt, mint ha egy diák hotelbe lettem volna. Volt sportolási lehetőség a bentlakásba, uszó bazin, edzőterem, szauna, és tanuló meg étkezde is, szóval nagyon tudom ajánlani, azonban csak egy probléma volt vele hogy kint van a külvárosban.

Második félévben azonban össze költöztem az egyik otthoni szaktársammal a központba, ahol mindig jó volt egyet csak úgy sétálni.

Az egyetem a Keleti pályaudvarhoz van nagyon közel, több kampusza is van, azonban szerintem a miénk, a Rózsa utcai kampusz volt a legcsodásabb, két épület együttesből áll. Az egyetem pincéjében volt a magas és mély nyomó műhely, ahol talán a legtöbb időt tölthettem. Az egyetem áll különböző papirokat, minden eljáráshoz több szinű festéket és mindent bármikor lehet használni az órák alatt.

Az újirásra nagyon kapó az egyetem, de ha valaki éppen kisérletezni akár megpróbálják be szerezni vagy személyesen ki fizetni az ahhoz kellő művészeti kellékeket.

Amiben nagyon különleges az egyetem, mivel található itt egy úgynevezett Risograph gép, amellyel lehet élénk szineket nyomtatni. A tanárok is nagyon kedvesek és segitőkészek. A könyvtárat is nagyon ajánlom, mivel a legtöbb művészeti könyv megtalálható.

Az egyetem mellet, nagyon szép helyeket lehet felfedezni Budapesten. Nagyon tudom ajánlani például a múzeumokat, ahová előzetesen lehet kérni az egyetemről egy igazolást amellyel akár ingyen is be lehet menni bármikor.

Csak javasolni tudom, az erasmuszt Budapestre és a Budapesti Metropolitán Egyetemet.